Eduskuntavaalit 2019

Olin ehdolla eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiirissä eduskuntavaaleissa 2019. Pääsin ensikertalaisena ”kolmannelle varasijalle” ja sain kaikista Kaakkois-Suomen kokoomuksen naisehdokkaista eniten ääniä! Suuret kiitokset jokaiselle arvokkaan ainoan äänensä antaneelle. Työ jatkuu!

Minulla on aito halu luoda yhteinen tulevaisuutemme paremmaksi meille kaikille.

Yrittäjäperheessä kasvaneena ja pienen lapsen äitinä ymmärrän taloutta ja ihmistä. Sisukas ja päämäärätietoinen elämänasenteeni on kouluttanut minut paitsi peräänantamattomaksi ja sanavalmiiksi vaikuttajaksi, myös valtiotieteiden ja kauppatieteiden maisteriksi.

Tutustu ajatuksiini katsomalla video!

Tutustu vielä lisää ajatuksiini blogissani.

Jussi Härkönen
”Olen oppinut tuntemaan Lindan luottamusta vaativissa ympäristöissä. Linda on lunastanut luottamukseni. On virkistävää seurata tarmoa tehdä asioita oikeaksi, saada lihaa luiden ympärille arkipäivän haasteisiin. Linda osaa myös kuunnella. Linda tuo tuoretta edunvalvontaa Arkadianmäelle.”
Jussi Härkönen
kaupunginhallituksen jäsen, ohjaaja & yrittäjä
Jussi Härkönen
Sari Pitkänen
"Olen tuntenut Lindan jo monta vuotta ja olimme työkavereita, kun Linda oli töissä yliopistolla. Olen Lindan tukiryhmässä, sillä haluan eduskuntaan uusia raikkaita edustajia, jotka saavat positiivista muutosta aikaan. Nyt tarvitaan rohkeutta uudistaa! Linda on osaava ja vahva tekijä ja luotan häneen. Suosittelen valitsemaan tämän korkeastikoulutetun naisen eduskuntaan. Äänestä Lindaa 36!"
Sari Pitkänen
Opintosihteeri
Sari Pitkänen
Emmi Siitari
”Nyt tarvitaan fiksuja, energisiä, rohkeita nuoria vaikuttajia tuoreella näkemyksellä. Linda on minusta juuri sitä. Sydän ja pää paikallaan.”
Emmi Siitari
yrittäjä
Emmi Siitari
Maria Fyhr
”Olen tehnyt Lindan kampanjaa jo kuukausia, sillä uskon että Linda on pystyy kaikista parhaiten edustamaan meitä, pienten lasten vanhempia. Lapsissa on meidän tulevaisuus. Olen tutustunut Lindaan sisäpyöräilytunneilla ja tunnen hänet hyväntuulisena, päättäväisenä ja yhteistyökykyisenä ihmisenä. Yhteistyökykyä eduskuntaan tarvitaan. Siksi minä äänestän Lindaa.”
Maria Fyhr
Tukkutyöntekijä
Maria Fyhr
Kirsi Mustalahti
”Olen tutustunut Lindaan kuntokeskuksessa. Meitä yhdistää äitiys ja rakkaus liikuntaan. Linda ymmärtää tasa-arvoisen vanhemmuuden merkityksen ja hän kantaa huolta turvallisuudesta. Linda kriisityötä tehneenä ymmärtää, että poliisit tarvitsevat lisäresursseja ja ajaa tätä asiaa eduskunnassa. Äänestän numeroa 36, sillä eduskuntaan tarvitaan uusia luotettavia ja tarmokkaita tekijöitä muuttamaan asioita paremmaksi. Luotan Lindan kykyihin, luota sinäkin. Äänestä!"
Kirsi Mustalahti
Poliisi
Kirsi Mustalahti
Sanni
”Lapsiperheiden hyvinvointi tulee nostaa kärkiteemaksi seuraavalla hallituskaudella. Linda on erinomainen ehdokas kansanedustajaksi, sillä hän on tuore äiti, jolla on monipuolista ruohonjuuritason työkokemusta sosiaalialalta. Linda on syrjäytymisen ehkäisyn, varhaisen tuen ja tasa-arvoisten koulutusmahdollisuuksien puolestapuhuja ja hän ymmärtää erityisesti varhaisten vuosien merkityksen lapsen elämälle. Lindan valtiotieteiden ja kauppatieteiden maisterin tutkinto antaa loistavat edellytykset asioiden eteenpäin viemiseen eduskunnassa.”
Sanni Grahn-Laasonen
Opetusministeri, Kokoomuksen varapuheenjohtaja
Sanni
Anssi Löfman
”Linda urheilijaperheen kasvattina ymmärtää liikunnan vaikutukset ihmisen hyvinvointiin. Eduskuntaan tarvitaan lisää edustajia, joille urheilun tukeminen ja liikunnan edistäminen on tärkeä prioriteetti. Liikuntaa tukemalla pystymme ennaltaehkäisemään valtavia liikkumattomuuden kustannuksia.”
Anssi Löfman
Ammattijääkiekkoilija
Anssi Löfman
Milla Lahti
”Olen tuntenut Lindan jo 16 vuoden ajan ja Lindan sitkeys sekä vahva halu vaikuttaa, ovat aina olleet yksi ihailemistani ominaisuuksista Lindassa. Tämä nainen on ehdottomasti yksi luotettavimmista ja oikeudenmukaisemmista ihmisistä. Sellaisen ihmisen haluan päättämään meidän kaikkien asioista.”
Milla Lahti
Brand & Sales Manager
Milla Lahti
Sari Kontra
”Työelämän tasa-arvo tarvitsee puolustajia. Vanhemmuus on nähtävä työelämän voimavarana, ja hyvinvointivaltio tarvitsee jokaisen panosta. Itsekin pienen lapsen äitinä Linda tuntee perheen ja työn yhdistämisen haasteet ja mahdollisuudet. Lindan kaltaisia uraäitejä tarvitaan politiikassa.”
Sari Kontra
KM, Erityisluokanopettaja
Sari Kontra
Päivi Löfman
”Lindalla on näkemystä tulevaisuudesta lasten, yrittäjyyden ja tasa-arvoisen koulutuksen haasteista. Hän on kaupunginvaltuutettu sekä monipuolisen koulutuksen ja työkokemuksen omaava valtiotieteiden ja kauppatieteiden maisteri. Hänellä on työkokemusta sosiaali- ja kaupalliselta alalta. Lisäksi Lindalla on myös sydämen sivistystä!”
Päivi Löfman
terveystieteiden ja filosofian tohtori, erikoissairaanhoitaja
Päivi Löfman
Janne Sankelo
”Olen tuntenut Lindan noin neljän vuoden ajan. Tunnen hänet päämäärätietoisena ja vahvana naisena, joka saa näkemyksensä esiin. Linda on taitava verkostoitumaan ja hänellä on monipuolista osaamista yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen”
Janne Sankelo
Sidosryhmäjohtaja
Janne Sankelo
Tuuli Korpijaakko
”Nuorena naisena koen perheiden hyvinvoinnin ja työelämän tasa-arvon ajankohtaiseksi asiaksi. Olen vakuuttunut, että Linda on oikea henkilö viemään näitä asioita eteenpäin eduskunnassa.”
Tuuli Korpijaakko
KTM
Tuuli Korpijaakko
Sari Multala
”Linda on monipuolinen osaaja Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Hänen ymmärryksensä perhe-elämästä, hyvinvoinnista ja taloudesta ovat tulevaisuuden päätöksenteon keskiössä.”
Sari Multala
kansanedustaja, KTM
Sari Multala
Santtu Vekkeli
”Linda on positiivinen ja aktiivinen ihminen. Hän perustaa näkemyksensä tosiasioihin eikä hän pelkää ottaa asioista selvää tai kysyä apua. Uskon hänen olevan erinomainen kansanedustaja.”
Santtu Vekkeli
yrittäjä
Santtu Vekkeli
Ben
"Lindalla on hyvä asenne ja erinomaiset verkostoitumiskyvyt. Kaksi maisteritutkintoa kertovat syvästä yhteiskunnallisesta ymmärryksestä. Lindasta saatte uuden, tarmokkaan ja raikkaan edustajan eduskuntaan!"
Ben Zyskowicz
Kansanedustaja
Ben
Mustafa
”Linda is a strong lady who has wider view of the society, she knows how to control the situation and focus on the goal, what you find from a true leader.”
Mustafa Akbar Choudhury
CFO, Glostars Oy
Mustafa
Tuomas
”Lindalla on taito sanoa mielipiteensä kaunistelematta ja hänen kulloinenkin viestinsä ei jää epäselväksi. Hänen arvonsa ovat kokoomuslaiset. Perhekeskeisyys, liikunnallisuus ja ajankohtainen ympäristötietoisuus antavat hyvä pohjan laadukkaalle eduskuntatyölle.”
Tuomas Munnukka
Lappeenrannan kokoomus
Tuomas
Anna-Kaisa Luhtasaari
”Linda on vahva nainen, joka saa asioita tapahtumaan. Tästä hyvänä esimerkkinä sinnikkyys opinnoissa, nyt taskussa on jo KTM ja VTM. Hän inspiroi muita ystävällisyydellään ja viisailla sanoillaan ja esimerkillään. Linda on jo nuoresta asti ollut pienempien puolella, muun muassa eläinten oikeuksia puolustaen. Aitous, välittäminen ja muiden kuunteleminen.”
Anna-Kaisa Luhtasaari
erityisluokanopettaja
Anna-Kaisa Luhtasaari
Laura Joensuu
”Linda on aito, rohkea sekä rehellinen ihminen jolla on tahto sekä sydän oikealla paikalla. Hän on huomioonottava sekä ystävällinen sielu.”
Laura Joensuu
Laulaja, Vastaanottohoitaja Carlanderska yksityissairaala
Laura Joensuu
Jonna
”Linda on Aito ja rehellinen, inhimillinen ihminen, joka omaa selkeät mielipiteet. Linda osaa puhua ihmiseltä ihmiselle.”
Jonna Takki
Joutsenon kokoomus
Jonna
Saara Sofia
"Eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät muuttuvaa maailmaa ja tekevät kestäviä päätöksiä. Esimerkiksi työn ja perheen joustavampi yhteensovittaminen sekä vanhemmuuden kustannusten tasaisempi jakaminen ovat ensi kauden keskeisiä työelämäkysymyksiä. Näistä teemoista Lindalla on selkeä näkemys ja paljon annettavaa.”
Saara-Sofia Sirén
kokoomuksen kansanedustaja, ktm, fm
Saara Sofia
Tommi
"Linda on minun valintani eduskuntaan. Hän on aikaansaava ja energinen nainen ja hän tukee yrittäjyyttä sekä työllisyyden edistämistä.”
Tommi matikainen
Toimitusjohtaja, ITA Nordic Oy
Tommi
Pirjo Karhu
” Olen Lindan tukiryhmässä, koska hän on vahva ehdokas, joka saa naisten ja nuorten äänen kuuluviin päätöksenteossa. Tasa-arvoinen yrittäjyys ja vanhemmuuden kustannusten tasapuolinen jakaminen äidin ja isän työnantajien kesken on vahvistettava lailla. Linda koulutettuna yrittäjäperheen osakkaana ja äitinä ymmärtää yrittäjää ja lapsiperheen arkea. Yrittäjyys on myös vaihtoehto valmistuville opiskelijoille. Äänestä sinäkin Lindaa!”
Pirjo Karhu
Yrittäjäneuvos
Pirjo Karhu
Helena Puolakka
"Olen asettunut Lindan tueksi, sillä minulle on tärkeää, että katsomme tulevaisuuteen. Lindalle on sydämen asiana rakentaa Suomesta maa, joka on vastuullinen, suvaitsevainen ja jossa ympäristöarvot ovat kunniassaan. Maa, jossa lapsillamme ja lastenlapsillamme on tasa-arvoiset ja turvalliset elämisen mahdollisuudet. Tunnen hänet päättäväisenä ja asioihin kaikella tarmolla paneutuvana naisena, jolla on
#rohkeusuudistaa!"
Helena Puolakka
Kaupunginhallituksen jäsen (lpr.)
Helena Puolakka
previous arrow
next arrow

LAPSISSA ON TULEVAISUUS

Vanhemmuuden ja lapsiperheiden tukeminen luo tasa-arvoa ja hyvinvointia myös työelämään. Perhepolitiikka tarvitsee uudistuksia; joustavuutta työn ja perhe-elämän yhdistämiseen.

Lasten hyvinvointiin on panostettava, sillä lapsissa on tulevaisuutemme. Lasten henkinen ja fyysinen kehitys on turvattava panostamalla lapsiin varhaisessa vaiheessa. Varhaisten vuosien merkitys lapsen elämälle on todella suuri ja sen ymmärrys vaatii toimenpiteitä. Perhepolitiikka tulee uudistaa aidosti lapsi- ja perhemyönteisemmäksi ja huomioimaan perheiden erilaisuudet. Vanhempien tukeminen edistää perheiden hyvinvointia, mikä heijastuu suoraan lapsiin. Perheet tarvitsevat varhaista tukea neuvoloissa ja tasa-arvoa työelämään. Lastensuojeluun on panostettava enemmän; ennaltaehkäisy ja varhainen tuki on nostettava keskiöön. Jokaiselle lapselle Suomessa on taattava hyvät kasvuolosuhteet; jossa lapsi saa osakseen rakkautta ja turvallisuutta. Lasten osallisuus ja kuuleminen yhteiskunnassa on otettava suurempaan rooliin.

Lapsilla on oikeus olla huolettomasti lapsia ja saada aikuisen tukea; läsnäoloa erilaisissa perhetilanteissa. Alle 10-vuotiailla koululaisilla tulee olla oikeus vuorohoitoon, mikäli vanhempien työtilanne niin vaatii. Pieni koululainen ei saa joutua olemaan yksin kotona pitkiä aikoja.

Perheet tietävät itse, mikä on heille parasta. Yhteiskunnan tehtävä ei ole sanella, mikä on oikea tapa järjestää lapsen hoito, eikä vanhemman sukupuoli saa määrittää perheen mahdollisuuksia. Perhevapaauudistus täytyy toteuttaa niin, että se poistaa epätasa-arvoa työelämässä ja tarjoaa myös isille aidosti mahdollisuuksia jäädä kotiin lapsen kanssa. Naisten pitää olla vanhempina tasa-arvoisessa asemassa miesten kanssa työelämässä.Työelämän tasa-arvon lisäksi vanhemmuuden tasa-arvo tarvitsee uudistuksia. Vanhemman sukupuoli ei saa vaikuttaa huoltajuuskiistoissa. Isät ovat huonommassa asemassa huoltajuuskiistoissa, sillä suuri enemmistö lapsista saa erotilanteessa lähivanhemmakseen äidin. Lapsen etu on otettava kaikessa päätöksenteossa huomioon. Hyvinvoivista lapsista kasvaa onnellisia aikuisia. Lapset voivat hyvin, kun perheissä on asiat hyvin. Ennaltaehkäisy on parasta lastensuojelua.

Olemme syntyvyyden kannalta huolestuttavassa tilanteessa. Lapset saadaan yhä myöhemmin. Syntyvyyttä ei saada nousuun asettamalla paineita perheen perustamiseen, sillä kyseessä on henkilökohtainen asia, joka ei ole yhteiskunnan päätettävissä. Syntyvyys saadaan nousuun parantamalla perhe-elämän edellytyksiä, perhemyönteisyyttä ja erityisesti luomalla työelämän ja vanhemmuuden tasa-arvoa. Äitiys ja isyys ovat inhimillistä ja sitä tulee käsitellä sellaisena. Lapsia saadaan – ei hankita!-

YRITTÄJYYS TYÖLLISTÄÄ

Yhteiskunnassa tulee työnteon ja yrittäjyyden olla aina kannattavaa. Yrittäjyyden tukeminen ja byrokratian yksinkertaistaminen luovat elinvoimaa ja lisäävät työllisyyttä. Yrittäjyys on se, mikä työllistää ja luo jakovaraa koko Suomeen. Erityisesti pk-yritysten toimintamahdollisuuksia tulee parantaa. Yrittäjä kantaa riskin ja vastuun, eikä katso kellosta työaikoja. Tämän takia yrittäjäriskin tulee näkyä myös mahdollisuutena selkeästi palkkatuloa korkeampaan yrittäjätuloon. Yrittäjyyteen kannustamalla saadaan uusia yrittäjiä, mikä heijastuu työllisyyteen.

Työllisyyden edistämistoimet parantavat suoraan taloutemme kestävyysvajetta. Työnteon kannustinloukut on purettava yksi kerrallaan. Jokaisella työkykyisellä tulee olla mahdollisuus osallistua työmarkkinoille, jokaisella meillä on osaamista, jota Suomi tarvitsee. Työelämä on muuttunut ja vaatii uudistamista; pk-yritykset tarvitsevat mahdollisuuksia paikalliseen sopimiseen, työelämän joustoa on lisättävä, jotta työnteko on aina kannattavaa. Työllisyyden edistämisen pitää olla keskeinen tavoite seuraavalle hallituskaudelle.

KOULUTUS ON SIVISTYSTÄ

Koulutus on yhteiskuntamme kivijalka. Meillä on Suomessa upea koulutusjärjestelmä, jonka tulevaisuus on turvattava. Aidosti tasa-arvoiset mahdollisuudet kouluttautua eivät toteudu, sillä syrjäytyminen ja kouluttamattomuus periytyvät. Perheen varallisuustaso ei saa vaikuttaa lapsen koulutusmahdollisuuksiin; kalliit lukiokirjat eivät saa olla este opintojen aloittamiselle.

Koulutuksesta tinkiminen aiheuttaa kustannuksia tulevaisuudelle. Koulupolun alkuun tulee sijoittaa, sillä se on investointi tulevaisuudelle. Syrjäytymisen ehkäisy on aloitettava jo varhaiskasvatuksesta alkaen. Kouluissa opettajille on taattava mahdollisuudet tehdä työnsä hyvin ja erityisesti erityislapset tarvitsevat lisää resursseja.

Koulutus on sivistystä, jota jokaisella meillä pitää olla tasa-arvoinen mahdollisuus hankkia. Sivistys ei kuitenkaan ole vain koulutusta. Sivistys on myös sydämen sivistystä; sitä miten kohtelemme toinen toisiamme. Tarvitsemme lisää ymmärrystä toisiamme kohtaan, avarakatseisuutta, suvaitsevaisuutta ja myös ymmärrystä maailmasta.

KESTÄÄKÖ YMPÄRISTÖ KEHITYSTÄ

Maapallon tulevaisuus ratkaistaan nyt; EU-tason lisäksi tarvitsemme kansallisia toimia täysimääräisenä välittömästi käyttöön. Emme saa enää odottaa, sillä pian on väistämättä pakko toimia. Ilmastonmuutoksen torjunnan aloittamista ei voida enää siirtää. Keskeistä on ymmärtää se, että eri toimet eivät ole vastakkaisia, vaan tarvitsemme kaikki mahdolliset keinot käyttöön.

Kestävän kehityksen edellytykset on turvattava energia-, ilmasto-, ja ympäristöpolitiikan keinoin.  Ympäristövastuu kuuluu meille jokaiselle ja Suomen on näytettävä merkkiä koko maailmalle ilmastonmuutoksen torjunnan mallimaana. Lämpenemisen rajaaminen 1,5 asteeseen on minimitavoite, jonka meidän on täytettävä – ja se vaatii välittömiä toimia kansallisesti ja globaalisti. Verotus on tärkeä ohjauskeino ja ruoantuotannon päästöjen vähentämisessä on saatava huomattavasti nopeampaa kehitystä aikaiseksi.

Valtioiden ja yritysten on aika tehdä toimintatapojen muutos, joka korostaa ympäristövastuuta. Myös jokaisen meistä tulee pienentää omaa hiilijalanjälkeään; ilmastonmuutoksen torjunta lähtee yksilötasolta. Meillä jokaisella on vastuu siitä, minkälaisen jäljen jätämme maailmaan. Oma elämäntapa ja miten suhtaudumme luontoon, siirtyy sukupolvelta toiselle. Lasten luontosuhteen rakentumista tulee tukea ja opettaa lapsille kestävän kehityksen arvoja. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä oppia muuttamaan omaa elämäntapaansa ympäristöystävällisemmäksi. Kestävä kehitys on ainut oikea suunta, me emme saa tehdä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse lastemme tulevaisuudesta ja ne päätökset tehdään nyt! Kestävän kehityksen huomiossa on ympäristön lisäksi oltava yhtälailla ihminen ja talous. Ihmisten eriarvoisuus ja suunnattomuus on pysäytettävä. Kuluttajalle on tarjottava enemmän tietoa eettisestä kuluttamisesta ja siitä, miten voi omilla kulutusvalinnoillaan tehdä kestäviä päätöksiä.

Haittaverot ovat tärkeä keino ohjaamaan kulutusta. Saastuttavan pitää aina maksaa enemmän, kuin ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Lähiruoan merkitystä on korostettava yhä enemmän ja otettava julkisissa hankinnoissa huomioon kestävän kehityksen kriteerit taloudellisen tehokkuuden ohella.   Meillä Suomessa on upeita malleja, jota kopioidaan maailmalla. Suomen pitää ottaa rohkeasti askel kohti ilmastonmuutoksen torjunnan mallimaata. Suomen teoilla on merkitystä globaalisti, aivan kuten jokaisen meidän teoilla. Pienistä teoista muodostuu suuria, silloin kun kaikki on mukana.