Eduskuntavaalit 2023

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2023 Kaakkois-Suomen Kokoomuksen ehdokkaana. Olin eduskuntavaaleissa 2019 ehdolla saaden kaikista kokoomuksen naisehdokkaista eniten ääniä ja pääsin 3. varakansanedustajansijalle. Olethan mukana näissäkin vaaleissa matkalla kohti eduskuntaa. Olen työhön valmis, muutos tehdään yhdessä.

Seuraa minua Facebookissa ja Instagramissa @lindabrandtahde


Sosiaalinen turvallisuus

Elämme muuttuneessa maailmassa, jossa on ymmärrettävä sosiaalisen turvallisuuden merkitys. Ihmisten hyvinvoinnin lisäksi meidän on huolehdittava luonnon hyvinvoinnista; Ei kaivoksia Saimaalle.

Kaakkois-Suomen valtti on puhdas luonto, jossa ihmiset viihtyvät. Kun ihmiset voivat hyvin, ovat asiat hyvin myös yhteiskunnassa. Olen koulutukseltani sosiaalityöntekijä ja nähnyt ihmisen elämän eri vaiheet, myös ne hetket, kun elämä ei kanna eteenpäin. Poliittisten päätösten tulee turvata, että kaikki pysyvät mukana, eikä yksikään putoa. Lasten ja perheiden hyvinvointi on minulle sydämen asia. Olen lähtenyt politiikkaan mukaan juuri lasten ja perheiden takia. Työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijän virassa ja pienen lapsen äitinä tunnen lapsiperhearjen. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että Suomi on myös jatkossa turvallisempi ja parempi lapselleni ja meidän kaikkien lapsille. Tämä kaikki lähtee perheiden hyvinvoinnista.

Lapsiin ja perheisiin on panostettava yhä enemmän. Meillä on monet asiat hyvin, mutta tehtävää silti riittää. Hyvistä asioista tulee pitää kiinni ja ylläpitää niitä. On silti jatkuvasti rohkeasti uudistettava ja kehitettävä perhepalveluitamme ja ylläpidettävä lapsiperheiden hyvinvointia.

Turvallinen talous

Holtiton velkaantuminen tulee pysäyttää. Jos taloutemme ei ole kunnossa, emme voi pitää huolta ihmisten hyvinvoinnista, sillä vakaa talous on turvallisuuden kivijalka. Suomen talous saadaan oikealle raiteelle vain, kun velkaantumiselle saadaan stoppi ja työn tekemisestä tehdään aidosti kannattavaa.

Suomi nousee vain työstä ja yrittäjyydestä. Talouden tasapainottamiseksi tarvitsemme talouskasvua, mutta ilman yrittäjiä emme siihen pysty. Yrittäjyys on se, joka luo työpaikkoja ja lisää elinvoimaa Suomeen. Erityisesti yritysten kestävät ja vastuulliset ratkaisut vievät meitä eteenpäin ja rakentavat vakaata taloutta. Yrittäjät ovat ne, jotka kantavat riskin ja siitä tulee myös palkita, ei rangaista. Samoin kotitalouksien ostovoimaa on edistettävä talouskasvun lisäämiseksi, sillä taloudellinen turvallisuus täytyy taata.

Suomi nousee yrittäjyyttä tukemalla!

Kestävästi ja vastuullisesti toteutettu yrittäjyys luo vetovoimaa. Suomalaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä tulee kannustaa investoimaan Suomeen. Yrityksen perustaminen ja sen laajentaminen tulee olla helpompaa, kuin nykyään.

Olen yrittäjäperheen kasvattina oppinut pienestä pitäen arvostamaan yrittäjyyttä ja työntekoa. Nykyisin perheyrityksemme toimii kehittäen olemassa olevaa rakennuskantaa, lähinnä toimistoja ja asuntoja kestävästi vähentämällä uudisrakentamisesta aiheutuvia päästöjä.

Yrittäjät tarvitsevat vakaan ja kannustavan toimintaympäristön ja verotuksen. Yrittäjyyden esteitä ja kannustinloukkuja tulee poistaa seuraavalla vaalikaudella.

Kannattavaa työtä

Suomessa ihmisillä on hyvän elämän eväitä, kun talous on kunnossa ja syntyy työtä, yrittäjyyttä ja työpaikkoja. Näiden avulla saamme jaettavaa, jolla pystymme ylläpitämään palveluita.

Talouden sopeutuskeino ei saa olla kansalaisten kukkarolle meneminen. Verojen korotus ei ole oikea tapa kasvattaa hyvinvointiamme. Meillä Suomessa työn verotus on jo liian tiukkaa, eikä sitä ole varaa yhtään kiristää. Tarvittaessa talouden sopeuttaminen tulee tehdä palveluiden fiksummalla ja tehokkaammalla tuottamisella, kuten päällekkäisten palveluiden poistamisella.

Suomessa on nyt tehtävä kaikki mahdollinen tuottavuuden ja kilpailukykymme parantamiseksi. Näin saamme talouskasvua ja elinvoimaa kaupunkiimme.

Yrittäjyys on se mikä työllistää ja tuo meille hyvinvointia kaupunkiimme. Kaakkois-Suomessa on edistettävä yrittäjämyönteisyyttä ja luotava edellytyksiä yrittäjyydelle ja tehtävä maakuntarajojen yli yhteistyötä. Meidän asemamme on muuttunut Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan myötä ja olemme kääntäneet katseemme pysyvästi lähteen. Yhteistyö tiedeyhteisön ja kaupunkikehityksen kanssa on Kaakkois-Suomessa alueellisesti mahdollista. Sijaintimme antaa loistavat edellytykset vetovoiman ja elinvoiman kasvattamiselle. Kaiken mahdollistaa vahva talous. Nyt tarvitaan yhä enemmän talousosaamista ja kestävään kehitykseen rakentuvia tulevaisuuden päätöksiä.