Linda Brandt-Ahde

Olen ehdolla eduskuntaan 2023, sillä haluan vaikuttaa siihen, että Suomi menee oikeaan suuntaan. Suomen pitää olla maa, jossa kannattaa tehdä töitä ja tavoitella unelmiaan. Parasta sosiaaliturvaa ihmiselle on työ ja siksi jokainen työkykyinen ja työikäinen tulisi saada työelämään kiinni. Nuoret on saatava työelämään. Työn tekemisen tulee olla aina kannattavaa. Vain sillä, että Suomessa tehdään töitä voidaan pitää huolta hyvinvoinnista; lapsista ja ikääntyneistä.

Yrittäjät ovat ne, jotka luovat työpaikkoja ja siksi yrittäjyyden edellytysten ja kannustimien luominen on aivan keskeistä. Yrittäjät rakentavat hyvinvoinnin työllä. Pienyrittäjien asemaa tulee parantaa ja yrittämisen joustavuutta lisätä.

Turvallisuus on asia, jota kukaan meistä ei enää voi ottaa itsestäänselvyytenä. Turvallisuus on Suomelle se tärkein asia, josta pitää vahvasti huolehtia. Turvallisuudesta pidämme huolta myös niin, että panostamme lasten ja nuorten hyvinvointiin, ikääntyneiden asioihin – ja siihen, että Suomessa jokaisella on hyvä olla.

Hei!
Olen 37-vuotias lappeenrantalainen ehdolla eduskuntaan. Olin ehdolla 2019 ensimmäistä kertaa eduskuntaan ja pääsin näissä vaaleissa ”kolmannelle varakansanedustaja-sijalle” ja sain kaikista kokoomuksen naisehdokkaista eniten ääniä. Palo vaikuttamiseen ei ole sammunut, päinvastoin. Eduskuntavaalien jälkeen olen ollut kuntavaaleissa ehdolla ja aluevaaleissa. Nämä vaalit antoivat vahvan luottamuksen tehtäviin, joista olen saanut ja saan lisää poliittista kokemusta. Olen mukana politiikassa, sillä uskon oikeudenmukaiseen Suomeen, jota haluan rakentaa omalla panoksellani. Politiikan tekeminen on minulle suuri kutsumus; kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista jo nuorena ja aloitin suoraan lukiosta opinnot yhteiskuntapolitiikan laitoksella Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Olen lähtöisin yrittäjäperheeestä. Olen kasvanut siihen, että työnteko ja ahkeruus kannattaa. Tilanne on kuitenkin se, että Suomessa verotus rankaisee ahkeruudesta ja yrittämiseen ei ole riittäviä kannustimia. Haluan muuttaa näitä asioita ja siksi olen ehdolla.

Nyt työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijän virassa Lappeenrannassa ja pidän tätä työtä yhteiskunnallisesti merkittävänä. Lastensuojelu valtakunnallisesti kaipaa kipeästi lainsäädännöllisiä uudistuksia, jotka onnistuvat vain eduskunnasta käsin. Lastensuojelulain kokonaisuudistus on vietävä maaliin seuraavalla hallituskaudella, lakiin on tehtävä muutoksia laajasti, kuten avohuollon tukitoimien vaikuttavuuteen ja lasten- ja nuorten mielenterveys- ja päihdehoitoon.

Minua on aina perheessäni kannustettu kouluttautumiseen. Näin pitäisi olla jokaisen kohdalla. Kaikki koulutus on arvokasta, ei vain korkeakoulutus. Oma tieni johti yliopistoon ja halusin vielä tämän jälkeen opiskella toisen tutkinnon. Valmistuin vuonna 2014 valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ekonomiksi (KTM) vuonna 2018. Pääaineeni oli hankintojen johtaminen.

Vapaa-ajallani toimin eri luottamustehtävissä. Tällä valtuustokaudella olen kaupunginhallituksen varsinainen jäsen, sekä lasten ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtaja. Olen toista vuotta Lappeenrannan kokoomus ry:n puheenjohtaja. Olen nyt toiminut neljä vuotta kaupunginvaltuutettuna Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa. Hyvinvoinnin edistäminen on mielenkiintoni kohde arjessa.

Valtiotieteiden- ja kauppatieteiden maisterin koulutuksen lisäksi olen hankkinut osaamista työelämästä. Olen ollut töissä kaupallisella- ja sosiaalialalla. Työelämän lisäksi olen kasvanut yrittäjyyteen lapsuuden perheessäni. Nyt työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijänä erityistä suojelua vaativien lasten ja perheiden kanssa. Olen nähnyt mitä ihmisen elämä on silloin, kun arki ei kanna ja elämä on vain selviytymistä. Lastensuojelu on minulle kutsumustyö, jossa näen valtavan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Lapset ovat meidän tulevaisuuteemme.

Meidän pitää huolta heikommista, mutta rohkaista opiskelemaan, kannustaa työkykyisiä tekemään töitä ja yrittämään. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja syrjäytymisen ehkäisyä.

Pienen lapsen äitinä kannan erityistä huolta lasten hyvinvoinnista tänään ja huomenna. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse lastemme tulevaisuudesta. Saimaa on suojeltava metallikaivoksilta. Kestävän kehityksen edellytykset on turvattava energia-, ilmasto ja ympäristöpolitiikan keinoin. Kestävä kehitys, ympäristön, talouden ja ihmisen huomioiminen kaikessa maakuntamme päätöksenteossa on oikea tie.

Suunnan pitää aina olla tulevaisuuteen. Maailma muuttuu ja kehityksen mukana pysyminen on edellytys Kaakkois-Suomen pärjäämiseen. Menestykseen pitää olla askeleen edellä, tehdä kestäviä ja vakaita ratkaisuja.

Lindan CV lyhyesti

Perhe

Syntymävuosi 1986. Naimisissa, yksi lapsi. Perheeseen kuuluu myös kaksi kania Kerttu ja Pyry-Myrsky.

Harrastukset

Uinti ja sisä- ja ulkoliikunta. Lukeminen, äänikirjat. Rentoutuskellunta. Elokuvissa käynti.

Koulutus

Valtiotieteiden maisteri (VTM), Helsingin yliopisto, valmistumisvuosi 2014.

Ekonomi (KTM) Lappeenrannan teknillinen yliopisto, valmistumisvuosi 2018.

Työkokemus

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän virka 2019->

Kaupunginvaltuutettu, Lappeenranta 2017-2021, 2021-

Suomen Mielenterveysseura, Helsinki. 4/2010-8/2014. Kriisityöntekijä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto 2/2015-10/2016. Tuutorointisihteeri

Avarea Oy- 1/2014-3/2014. Tapahtuma-assistentti.

Rokkilehti Boogie. 7/2014-12/2015. Freelance-toimittaja.

Global Business Call Oy. 2/2010-9/2010. Myynnin kontaktihenkilö.

Go Excellent Finland South Oy. 9/2008-10/2010. Palveluneuvoja.

SolTel, Fuengirola, Espanja. 5/2008-8/2008. Vuoropäällikkö.

Perheyrityksen (kiinteistöt, sijoitustoiminta) osakas 2001->

Vapaaehtoistyökokemus:

Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry puheenjohtaja 2019-2021.

Etelä-Karjalan Willit Martat

Plan vapaaehtoisuus

AIESEC

ESN, yliopiston (LUT) tutor- ja kv-toiminta.