Linda

Sydämessäni on suuri palo luoda parempi tulevaisuus meille kaikille. Eduskuntavaaliehdokkaana minussa yhdistyy sekä talouden, että sosiaalipuolen koulutuksellinen ymmärrys ja näkemys. Päätöksien pitää olla taloudellisesti kestäviä ja järkeviä, mutta kaikessa pitää ottaa huomioon ihminen ja vaikutukset ihmisten arkeen.

Valtiotieteiden- ja kauppatieteiden maisterin koulutuksen lisäksi olen hankkinut osaamista työelämästä. Olen ollut töissä kaupallisella- ja sosiaalialalla. Työelämän lisäksi olen kasvanut yrittäjyyteen toimimalla perheyrityksessämme. Olen nähnyt ruohonjuuritasolla, mitä ihmisen elämä on silloin kun arki ei kanna ja elämä on vain selviytymistä.

Suomen pitää olla maa, jossa jokaisella on ihmisarvoinen elämä alusta loppuun saakka. Hyvinvointivaltion tehtävä on pitää huolta heikommistaan, mutta kannustaa työkykyisiä tekemään töitä ja yrittämään. Työnteon pitää aina olla kannattavaa, sillä kannustinloukut syövät suoraan hyvinvointiamme. Vain yrityksiä perustamalla ja niiden toimintaedellytyksiä tukemalla syntyy lisää työpaikkoja. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja syrjäytymisen ehkäisyä.

Pienen lapsen äitinä kannan erityistä huolta lasten hyvinvoinnista tänään ja huomenna. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse lastemme tulevaisuudesta.  Kestävän kehityksen edellytykset on turvattava energia-, ilmasto ja ympäristöpolitiikan keinoin.

Kestävä kehitys, ympäristön, talouden ja ihmisen huomioiminen kaikessa päätöksenteossa on oikea tie. Suomessa kaikilla lapsilla on oltava turvallinen koti jossa kasvaa. Lasten on saatava osakseen rakkautta ja tasa-arvoiset mahdollisuudet kouluttautua. Yhdenkään lapsen ei pidä joutua koulukiusaamisen tai väkivallan uhriksi. Lastensuojeluun on panostettava ja lasten ääni saatava kuuluviin.

Perheiden tukeminen on merkittävää, sillä hyvinvoivat vanhemmat kasvattavat hyvinvoivia lapsia. Tasa-arvoista vanhemmuutta tulee tukea, niin työelämässä kuin vanhempien oikeuksissa lapseen.

Olen ollut pienestä pitäen aina oikeudenmukaisuuden puolella ja uskaltanut sanoa oman mielipiteeni kulkien omaa tietäni. Suunnan pitää aina olla eteenpäin.  Maailma muuttuu ja kehityksen mukana pysyminen on edellytys Suomen pärjäämiseen, menestykseen pitää olla askeleen edellä. Koulutukseen pitää panostaa, jotta pysymme tulevaisuudessakin koulutuksen ja sivistyksen kärkimaana.

Olen ehdolla, sillä tarvitsemme  nuoria tuoreita kasvoja kansanedustajiksi, joilla on uusia ajatuksia ja näkemyksiä. Nyt tarvitsemme rohkeutta uudistaa Suomea!

Lindan CV lyhyesti

Syntymävuosi 1986. Naimisissa, yksi lapsi. 

Sisäpyöräily, uinti, Martat, elokuvat.

VTM Helsingin yliopisto, valmistumisvuosi 2014. 

KTM Lappeenrannan teknillinen yliopisto, valmistumisvuosi 2018.

Kaupunginvaltuutettu, Lappeenranta 2017->

Perheyrityksen (kiinteistöt, sijoitustoiminta) osakas 2001->

Suomen Mielenterveysseura, Helsinki. 4/2010-8/2014. Kriisityöntekijä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto 2/2015-10/2016. Tuutorointisihteeri

Avarea Oy- 1/2014-3/2014. Tapahtuma-assistentti.

Rokkilehti Boogie. 7/2014-12/2015. Freelance-toimittaja.

Global Business Call Oy.  2/2010-9/2010. Myynnin kontaktihenkilö.

Go Excellent Finland South Oy. 9/2008-10/2010. Palveluneuvoja.

SolTel, Fuengirola, Espanja. 5/2008-8/2008. Vuoropäällikkö.

Porvoon kaupunki, nuorisotoimi. 2001-2003. Leirikeskus Övik. Apuohjaaja.

Vapaaehtoistyökokemus:

Plan vapaaehtoinen, AIESEC, ESN, yliopiston (LUT) tutor- ja kv-toiminta.