Linda Brandt-Ahde

Lappeenranta on minulle koti. Kaupunki, jossa haluan elää ja vaikuttaa rakentaen Lappeenrannasta yhä parempaa meille kaikille. Ihmisenä minussa yhdistyy sosiaalialan ja talouden osaaminen sekä yrittäjähenkisyys. Päätöksien pitää olla taloudellisesti kestäviä ja järkeviä. Kaikessa pitää ottaa huomioon vaikutukset meidän lappeenrantalaisten arkeen.

Hei!
Olen 35-vuotias lappeenrantalainen äiti. Olin jatkokaudelle kuntavaaleissa 2021. Sain 463 äänellä luottamuksen jatkaa kaupunginvaltuutettuna Lappeenrannassa.

Työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijän virassa Lappeenrannassa. Valmistuin vuonna 2014 valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2018. Pääaineeni oli hankintojen johtaminen.

Vaikuttaminen ja asioiden määrätietoinen eteenpäin vienti on tullut minulle verenperintönä. Olen yrittäjäperheen kasvatti. Vapaa-ajallani toimin eri luottamustehtävissä. Olen Lappeenrannan kokoomus ry:n puheenjohtaja, Lappeenrannan Pelastakaa lapset ry:n ja Talentia Etelä-Karjalan puheenjohtaja. Olen nyt toiminut neljä vuotta kaupunginvaltuutettuna Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa ja olin ehdolla ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa 2019 päästen kolmannelle varasijalle. Harrastan monipuolisesti liikuntaa hiihdosta sisäpyöräilyyn.

Valtiotieteiden- ja kauppatieteiden maisterin koulutuksen lisäksi olen hankkinut osaamista työelämästä. Olen ollut töissä kaupallisella- ja sosiaalialalla. Työelämän lisäksi olen kasvanut yrittäjyyteen toimimalla perheyrityksessämme. Olen nähnyt ruohonjuuritasolla, mitä ihmisen elämä on silloin, kun arki ei kanna ja elämä on vain selviytymistä.

Lappeenrannassa jokaisella pitää olla hyvä elää ja asua. Meidän pitää huolta heikommista, mutta rohkaista opiskelemaan, kannustaa työkykyisiä tekemään töitä ja yrittämään. Työnteon pitää aina olla kannattavaa, sillä kannustinloukut syövät suoraan hyvinvointiamme. Vain yrityksiä perustamalla ja niiden toimintaedellytyksiä tukemalla syntyy lisää työpaikkoja Lappeenrantaan. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja syrjäytymisen ehkäisyä.

Pienen lapsen äitinä kannan erityistä huolta lasten hyvinvoinnista tänään ja huomenna. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse lastemme tulevaisuudesta. Kestävän kehityksen edellytykset on turvattava energia-, ilmasto ja ympäristöpolitiikan keinoin. Meillä Lappeenrannassa on upeaa osaamista ja meidän tulee olla ylpeitä kaupungistamme. Oli aivan upea asia, kun voitimme eurooppalaisen ympäristöpalkinnon: Euroopan komissio valitsi Lappeenrannan Euroopan vihreimmäksi kaupungiksi tänä vuonna. Kestävä kehitys, ympäristön, talouden ja ihmisen huomioiminen kaikessa kaupungin päätöksenteossa on oikea tie.

Meidän lasten hyvinvointi ja tulevaisuus on äärimmäisen tärkeää Lappeenrannassa. Yhdenkään lapsen ei pidä joutua koulukiusaamisen tai väkivallan uhriksi. Etelä-Karjalan malli ja Vintiö-toiminta on osoittanut miten voidaan puuttua kouluissa tapahtuvaan kiusaamiseen oikea-aikaisesti ja riittävällä vakavuudella. Koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn tulee panostaa yhä edelleen ja ehkäistä sitä jo varhaiskasvatuksesta lähtien. Ennaltaehkäisevään lastensuojeluun on panostettava ja lasten ääni saatava kuuluviin; lapsivaikutuksien arvioinnit on otettava kaikessa lapsiin kohdistuvissa päätöksenteoissa huomioon ja arvioinnit on tehtävä huolellisesti ja ammattitaitoisesti.

Olen ollut pienestä pitäen aina oikeudenmukaisuuden puolella ja uskaltanut sanoa oman mielipiteeni kulkien omaa tietäni. Suunnan pitää aina olla eteenpäin. Maailma muuttuu ja kehityksen mukana pysyminen on edellytys Lappeenrannan pärjäämiseen. Menestykseen pitää olla askeleen edellä.

Lindan CV lyhyesti

Perhe

Syntymävuosi 1986. Naimisissa, yksi lapsi.

Harrastukset

Lenkkeily, hiihto, sisäliikunta

Koulutus

VTM Helsingin yliopisto, valmistumisvuosi 2014.

KTM Lappeenrannan teknillinen yliopisto, valmistumisvuosi 2018.

Työkokemus

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän virka 2019->

Kaupunginvaltuutettu, Lappeenranta 2017-2021, 2021-

Suomen Mielenterveysseura, Helsinki. 4/2010-8/2014. Kriisityöntekijä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto 2/2015-10/2016. Tuutorointisihteeri

Avarea Oy- 1/2014-3/2014. Tapahtuma-assistentti.

Rokkilehti Boogie. 7/2014-12/2015. Freelance-toimittaja.

Global Business Call Oy. 2/2010-9/2010. Myynnin kontaktihenkilö.

Go Excellent Finland South Oy. 9/2008-10/2010. Palveluneuvoja.

SolTel, Fuengirola, Espanja. 5/2008-8/2008. Vuoropäällikkö.

Perheyrityksen (kiinteistöt, sijoitustoiminta) osakas 2001->

Vapaaehtoistyökokemus:

Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry

Etelä-Karjalan Willit Martat

Plan vapaaehtoisuus

AIESEC

ESN, yliopiston (LUT) tutor- ja kv-toiminta.