Linda Brandt-Ahde

Olen ehdolla aluevaltuustoon, sillä haluan olla rakentamassa ihmisille hyviä ja yhteistoimintaa tukevia rakenteita Etelä-Karjalan hyvinvointialueella. Ihmisenä minussa yhdistyy sosiaalialan ja talouden osaaminen sekä yrittäjähenkisyys. Päätöksien pitää olla taloudellisesti kestäviä ja järkeviä. Kaikessa pitää ottaa huomioon vaikutukset meidän etelä-karjalaisten arkeen.

Hei!
Olen 35-vuotias lappeenrantalainen äiti. Olin ehdolla jatkokaudelle kuntavaaleissa 2021. Sain 463 äänellä luottamuksen jatkaa kaupunginvaltuutettuna Lappeenrannassa. Olen ehdolla aluevaltuustoon 2022, sillä haluan olla luomassa uutta ja rakentamssa ihmisille hyviä ja yhteistoimintaa tukevia rakenteita Etelä-Karjalan hyvinvointialueella.

Työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijän virassa Lappeenrannassa. Valmistuin vuonna 2014 valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ekonomiksi (KTM) vuonna 2018. Pääaineeni oli hankintojen johtaminen.

Vaikuttaminen ja asioiden määrätietoinen eteenpäin vienti on tullut minulle verenperintönä. Olen yrittäjäperheen kasvatti. Vapaa-ajallani toimin eri luottamustehtävissä. Tällä valtuustokaudella olen kaupunginhallituksen varsinainen jäsen, selä lasten ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtaja. Olen toista vuotta Lappeenrannan kokoomus ry:n puheenjohtaja. Olen nyt toiminut neljä vuotta kaupunginvaltuutettuna Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa ja olin ehdolla ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa 2019 päästen kolmannelle varasijalle. Harrastan monipuolisesti liikuntaa hiihdosta sisäpyöräilyyn. Hyvinvoinnin edistäminen on mielenkiintoni kohde arjessa.

Valtiotieteiden- ja kauppatieteiden maisterin koulutuksen lisäksi olen hankkinut osaamista työelämästä. Olen ollut töissä kaupallisella- ja sosiaalialalla. Työelämän lisäksi olen kasvanut yrittäjyyteen lapsuuden perheessäni. Nyt työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijänä erityistä suojelua vaativien lasten ja perheiden kanssa. Olen nähnyt mitä ihmisen elämä on silloin, kun arki ei kanna ja elämä on vain selviytymistä. Lastensuojelu on minulle kutsumustyö, jossa näen valtavan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Lapset ovat meidän tulevaisuuteemme.

Etelä-Karjalassa jokaisella pitää olla hyvä elää ja asua. Meidän pitää huolta heikommista, mutta rohkaista opiskelemaan, kannustaa työkykyisiä tekemään töitä ja yrittämään. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja syrjäytymisen ehkäisyä.

Pienen lapsen äitinä kannan erityistä huolta lasten hyvinvoinnista tänään ja huomenna. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on kyse lastemme tulevaisuudesta. Kestävän kehityksen edellytykset on turvattava energia-, ilmasto ja ympäristöpolitiikan keinoin. Kestävä kehitys, ympäristön, talouden ja ihmisen huomioiminen kaikessa maakuntamme päätöksenteossa on oikea tie.

Meidän lasten hyvinvointi ja tulevaisuus on äärimmäisen tärkeää. Yhdenkään lapsen ei pidä joutua koulukiusaamisen tai väkivallan uhriksi. Etelä-Karjalan malli ja Vintiö-toiminta on osoittanut miten voidaan puuttua kouluissa tapahtuvaan kiusaamiseen oikea-aikaisesti ja riittävällä vakavuudella. Koulukiusaamisen ennaltaehkäisyyn tulee panostaa yhä edelleen ja ehkäistä sitä jo varhaiskasvatuksesta lähtien. Ennaltaehkäisevään lastensuojeluun on panostettava ja lasten ääni saatava kuuluviin; lapsivaikutuksien arvioinnit on otettava kaikessa lapsiin kohdistuvissa päätöksenteoissa huomioon ja arvioinnit on tehtävä huolellisesti ja ammattitaitoisesti.

Olen ollut pienestä pitäen aina oikeudenmukaisuuden puolella ja uskaltanut sanoa oman mielipiteeni kulkien omaa tietäni. Suunnan pitää aina olla eteenpäin. Maailma muuttuu ja kehityksen mukana pysyminen on edellytys Lappeenrannan pärjäämiseen. Menestykseen pitää olla askeleen edellä.

Lindan CV lyhyesti

Perhe

Syntymävuosi 1986. Naimisissa, yksi lapsi. Perheeseen kuuluu myös Paavo luppakorvakani.

Harrastukset

Uinti, lenkkeily, hiihto, sisäliikunta.

Koulutus

Valtiotieteiden maisteri (VTM), Helsingin yliopisto, valmistumisvuosi 2014.

Ekonomi (KTM) Lappeenrannan teknillinen yliopisto, valmistumisvuosi 2018.

Työkokemus

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän virka 2019->

Kaupunginvaltuutettu, Lappeenranta 2017-2021, 2021-

Suomen Mielenterveysseura, Helsinki. 4/2010-8/2014. Kriisityöntekijä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto 2/2015-10/2016. Tuutorointisihteeri

Avarea Oy- 1/2014-3/2014. Tapahtuma-assistentti.

Rokkilehti Boogie. 7/2014-12/2015. Freelance-toimittaja.

Global Business Call Oy. 2/2010-9/2010. Myynnin kontaktihenkilö.

Go Excellent Finland South Oy. 9/2008-10/2010. Palveluneuvoja.

SolTel, Fuengirola, Espanja. 5/2008-8/2008. Vuoropäällikkö.

Perheyrityksen (kiinteistöt, sijoitustoiminta) osakas 2001->

Vapaaehtoistyökokemus:

Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry puheenjohtaja 2019-2021.

Etelä-Karjalan Willit Martat

Plan vapaaehtoisuus

AIESEC

ESN, yliopiston (LUT) tutor- ja kv-toiminta.