Ukrainan puolustussota on meidän sotamme! Suomi ymmärtää mitä Ukrainassa on tapahtumassa. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen 30.11.1939 ilman sodanjulistusta. Toimintamalli on sama kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022 eli runsas vuosi sitten.

Ukrainan kansa taistelee urhoollisesti ja on jo näyttänyt Venäjälle todellisen luonteensa ja kansakunnan identiteetin. Ukrainalaiset eivät halua olla julman Venäjän alusmaa. Aivan kuten ei Suomikaan halunnut olla 84 vuotta sitten. Ukrainasta tulee tämän sodan jälkeen todellinen Eurooppalainen valtio. Mutta me emme ole vielä valitettavasti lähellä rauhaa. Venäjän pitää luovuttaa kaikki vallatut alueet mukaan lukien Krim takaisin Ukrainalle. Vasta sen jälkeen voisi sota olla ohi.

Kevät on rintamilla nyt ratkaiseva. Euroopan ja USA: n tulee toimittaa Ukrainalle riittävästi kalustoa, jotta ratkaiseva vastahyökkäys on mahdollista. Nyt onneksi näyttäisi siltä että apua on Ukrainalle tulossa. Puola ja muut naapurit ovat lähettämässä omia Mig-hävittäjiään, joihin Ukrainan piloteilla on osaaminen ja koulutus. Ne saadaan heti käyttöön ja tukemaan hyökkäystä. Suomenkin jo toimittamat Leopard- tankit ja ammustarvikkeet ovat maavoimien tukena hyökkäyksessä.

Ukrainan sota on meidän sotamme. Meidän, Suomen, tulee auttaa ensin Ukrainaa voittamaan röyhkeä julma vihollinen. Sen jälkeen on velvollisuutemme auttaa maan jälleenrakennuksessa teknisesti ja taloudellisesti. Olemme jo nähneet kuinka päteviä ja innovatiivia ukrainalaiset ovat sekä rintamalla että sen takana kotijoukoissa. Uskon myös että Suomessa olevat ukrainalaiset ovat parhaan kykynsä mukaan tukemassa omiaan.

Kunnioittakaamme niitä urhoollisia kansalaisia ja sotilaita jotka ovat menettäneet henkensä puolustaessaan isänmaataan. Muistamme niitä siviilejä, joukossa pieniä viattomia lapsia jotka on murhattu julmasti. Me emme tule koskaan unohtamaan teitä! Kunnia Ukrainalle! Slava Ukraini!